Blue budget look

Mini shoplog low budget make-up (+mini review)

Een paar weken terug was ik even een weekend in Rotterdam en had in mijn haast geen juiste make-up producten meegenomen. Dus daar was Kruidvat als een reddende engel in nood om mij te voorzien in low budget make-up van prima kwaliteit. En natuurlijk slaagde ik voor weinig, om toch een draagbare look te maken voor de outfit die ik aan wilde.

Ik ben eerlijk gezegd (als ik echt moet kiezen tussen enkel deze 2 merken) meer een Catrice – dan een Essence fan. Op een of andere manier is de kwaliteit van Catrice mijns inziens tch iets aan de betere kant.
Afijn ik moest een blauwe ooglook maken omdat ik een blauw topje aan deed. Dit is de kleine buit:

Mini shoplog low budget make-up

Voor de ooglook wilde ik graag een blauwe shimmery oogschaduw met een blauwe eyeliner. Mijn lippen wat neutraal en de wangen ook. Gelukkig hoefde ik geen foundation aan te schaffen want dat zou een ramp worden. Van Catrice stond er net een nieuwe collectie, volgens mij de Thrilling Me Softly of zoiets? Deze collectie bevatte onder andere lip stains en een jumbo eyeliner pen. Die laatste had ik echt weer nodig omdat de vorige was opgedroogd en niet meer mooie lijntjes trok.

Mini shoplog low budget make-up

Essence heeft een nieuwe soort oogschaduw aan hun collectie toegevoegd, namelijk de Metal glam eyeshadows. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren en ik nam deze blauwe kleur mee. De metal glam eyeshadows voelen een beetje crème-achtig aan. Niet zoals de normale poederige oogschaduws van Essence. Ze doen me wat betreft consistentie een beetje denken aan een oogschaduw van M·A·C. Ik denk dat het de Mega Metal eyeshadows waren of zoiets. Mijn eerste indruk is niet verkeerd, maar toen ik een swatch maakte van de oogschaduw bleek dat er een soort van shimmery overspray op de oogschaduw ligt. Niet dat de rest van de oogschaduw geen shimmers bevat, maar ik vind dit toch een minpunt aan make-up.

Mini shoplog low budget make-up

Verder zie je aan de swatch op mijn pols dat er vrij veel “plakken” oogchaduw vanaf komt. Als ik hierover met de kwast zou gaan zou dat rechter deel helemaal losraken en overal terecht komen. Dat is heel vervelend als je al foundation hebt aangebracht. Dus hierbij is het denk ik belangrijk om met een klein beetje te beginnen en het naar wens op te bouwen. Ik heb geen primer gebruikt voor de swatch, de kleur is vrij intens en dat is dan wel weer een pluspunt.
Het oogpotlood vind ik wel fijn. Het is de Longlasting eye pencil. En daar heeft Essence geen woord gelogen, ik heb echt met een washandje moeten boenen over mijn hand om het weg te krijgen. Hij is echt long lasting! Zowel de metal glam eyeshadow en de loglasting eyepencil zitten in het vaste assortiment en kosten €2,59 en €1,59.

Mini shoplog low budget make-up

De Cateye pen eyeliner van Catrice uit de Thrilling Me Softly collectie was een die mij opviel. Een paar collecties geleden brachten zij ook een eyeliner pen uit met een zeer fijne punt. Deze heb ik bijna helemaal opgebruikt en het was echt tijd voor een nieuwe. Het is belangrijk dat een eyeliner pen een mooie strakke lijn tekent. Niet te dun, niet te dik. Afhankelijk hoe je de pen houd tegen je ooglid, krijg je een dikke of dunnere streep. De eyeliner pen vind ik echt fijn en hij is echt zwart. Blijft bij mij ook mooi op zijn plek zitten.

Mini shoplog low budget make-up

En dan als laatste de Wet Shine Stain lipproducten. Ik stond echt verbaasd van hoe intensief gepigmenteerd deze zijn! Er waren 3 kleuren en ik nam er 2 mee. Op de foto hierboven zie je links Thrilling en rechts Fatal. Thrilling is een ouderwetse rode lip kleur, Fatal daarentegen een donkere fuchsia kleur. Het zijn echte lip lacquers. EN ladies ze stainen (vlekken) de lippen echt! Ze ruiken fruitig en voelen prettig aan vind ik. Maar dat niet alleen, er zitten minuscule shimmers in. Dat is een beetje zichtbaar op onderstaande foto. In het echt zie je het toch iets beter, vind ik.

Mini shoplog low budget make-up

Met deze low budget producten is het mij prima gelukt om een draagbare look te maken voor bij mijn blauwe topje. Niet heel bijzonder, gewoon basic. De look laat ik jullie in het volgende artikel zien. De producten van Catrice zijn allemaal limited edition, dus misschien niet meer verkrijgbaar in alle Kruidvat filialen, maar misschien dat je hier en daar nog kan slagen. De Cateye pen eyeliner kostte €3,59 en de lip lacquers per stuk €3,99.

Prima producten voor een prima prijsje.

make-upandmore.nl1 Comment to Mini shoplog low budget make-up (+mini review)

  1. Leuke spulletjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>